close

Mijn dossier

Ondernemer
Hoe kunnen we helpen? custom menu custom search NL FR arrow
Mijn dossier Mijn dossier
search
custom menu
NL FR Mijn dossier Mijn dossier

Handelsrecht

Veilig ondernemen binnen diverse sectoren, een deskundige aanpak is vereist
Advocaat Joost Van Damme legt u in een notendop de inhoud en kernpunten van ondernemingsrecht uit, klik hierboven om de video te starten.
close button

Het kantoor telt onder haar cliënteel naast particulieren, zelfstandigen en eenmanszaken, bestuurlijke overheden en scholen, alsook tal van KMO’s en grote ondernemingen die internationaal opereren in alle takken van het handels- en ondernemingsrecht.

Bij de oprichting van uw vennootschap onderzoeken wij samen met u welke vennootschapsvorm de meest geschikte is. Wij staan u bij in de opmaak van aandeelhoudersovereenkomsten, statuten, e.d.m. Advocatenkantoor Van Damme staat u graag bij doorheen het traject van de oprichting van uw onderneming.

Wij verlenen bijstand bij het opstellen van contractuele documenten zoals offertes, bestelbonnen, facturen en algemene voorwaarden en zijn onderlegd in het voeren van juridische procedures.

De voorwaarden onder dewelke u als onderneming contracteert (algemene voorwaarden) zijn onderworpen aan stringente regelgeving en vormen niet langer een vrijgeleide waarin naar believen de aansprakelijkheid van uw onderneming kan worden beperkt. Niet enkel ten aanzien van consumenten (B2C) maar ook tussen ondernemingen onderling (B2B) dient rekening gehouden met tal van verboden bedingen. Een omzichtige aanpak is daarbij vereist. Onze jarenlange ervaring in gerechtelijke procedures is daarbij onmiskenbaar een meerwaarde.

Advocatenkantoor Van Damme is de vaste partner van ondernemingen voor de revisie en optimalisering van uw algemene factuurvoorwaarden.

Ook voor de invordering van uw onbetaalde facturen heeft u aan ons een betrouwbare partner.

Wij bemiddelen waar nuttig en staan u bij in gerechtelijke procedures omtrent de meest diverse geschillen die het ondernemen met zich kan meebrengen: begeleiding bij de oprichting of  overname van een vennootschap, koop-verkoop, aanneming van werk en aanneming van diensten, handelsagentuur, alleenverkoop (concessieovereenkomsten), factoring, franchising, factuurbetwistingen, e.d.m.

Advocatenkantoor Van Damme begeleidt en adviseert uw onderneming bij het afsluiten van contracten en bij het voeren van procedures.